Το εργαστήρι λαμβάνει μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “Η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών”, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Αγάπη». Αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας που ζούμε, ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε αυτά να χαρούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε μία κίνηση ανθρωπιάς, δίνοντας το παράδειγμα στους μεγάλους. Αυτό που απαιτείται είναι χρώμα και δημιουργική φαντασία.

Η διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας ήταν ο βασικός στόχος της δραστηριότητας αυτής και από την αρχή η κύρια επιδίωξη μας ήταν να εμπεδώσουν τα παιδιά τη χρησιμότητα της, να δουν πόσο ακίνδυνη, πόσο ανθρώπινη και φιλική είναι. Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν και τον σύλλογο της πόλης μας «Αγάπη» που με ανιδιοτέλεια, με προθυμία και χωρίς διακρίσεις …σώζει κυριολεκτικά ζωές. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Μεγάλος αριθμός μαθητών του εργαστηρίου μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης.

Σε ότι αφορά το διαγωνιστικό μέρος, δόθηκαν συνολικά 9 βραβεία–μετάλλια (από τρία σε τρεις ηλικιακά χωριστά διαγωνιζόμενες κατηγορίες). Μαθητές του εργαστηρίου μας κέρδισαν τέσσερα βραβεία συνολικά, ένα (1) χρυσό, δύο (2) αργυρά και ένα (1) χάλκινο.

Παραθέτουμε παρακάτω τα έργα των νικητών με τα ονοματεπώνυμα τους και δείγμα της δουλειάς παιδιών του εργαστηρίου.

Pin It on Pinterest

Share This