Συχνές Ερωτήσεις

Τί τμήματα λειτουργούν στο εργαστήρι;
H ζωγραφική απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Λειτουργούν τόσο παιδικά τμήματα όσο και ενηλίκων.

Ποιος είναι ο σκοπός των μαθημάτων;
Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη ζωγραφική και την Τέχνη και μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία να μάθουν να ζωγραφίζουν. Ο στόχος αυτής της διδασκαλίας είναι –εκτός από τη βελτίωση των ζωγραφικών δεξιοτήτων των μαθητών– η ανάπτυξη της φαντασίας και της κρίσης τους. Άλλωστε, είναι σημαντικό τα παιδιά να μπορούν όχι μόνο να δημιουργούν, αλλά επίσης να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν τα έργα τέχνης, να γνωρίζουν την ιστορία της τέχνης και να κατανοούν το ρόλο, τη σημασία και την αξία της.

Κάθε πότε γίνονται εγγραφές;
Οι έγγραφες γίνονται καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Ανεξάρτητα το πότε ξεκινά ο μαθητής, θα δουλέψει σε ατομικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο πάνω του.

Από ποια ηλικία τα παιδιά μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν;
Το εργαστήρι μας αναλαμβάνει παιδιά από την στιγμή που θα πάνε στο δημοτικό και μετά, έτσι ώστε όχι μόνο για να περνάνε ευχάριστα το χρόνο τους, αλλά και για να μπορούν να κατανοούν τα μαθήματα και να έχουν αποτέλεσμα. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού τα παιδιά σιγά σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το χώρο, να καταλαβαίνουν την προοπτική, να σέβονται τις αναλογίες και να χρησιμοποιούν τα χρώματα νατουραλιστικά ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους και τις δυνατότητες που τους δίνει το εργαστήρι μας.

Μπορούν να μάθουν όλοι να ζωγραφίζουν;
Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους και ένα ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να ζωγραφίζει. Βέβαια άλλοι έχουν μεγαλύτερο ταλέντο από άλλους, αλλά κυρίως αυτό που χρειάζεται είναι θέληση, υπομονή και επιμονή. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα καταπλήξει εσάς και τους γύρω σας.

Σε πόσο χρόνο θα μάθω να ζωγραφίζω;
Αποτέλεσμα έχουν όλοι οι μαθητές μας. Το πόσο γρήγορα εξαρτάται κυρίως από την όρεξη και από τις ικανότητες του μαθητή. Πάντως σε λίγους μήνες από την έναρξη θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Γιατί ένα παιδί πρέπει να ζωγραφίζει;
Στα παιδιά εξ’ορισμού τους αρέσει πολύ να ζωγραφίζουν και να παίζουν με τα χρώματα. Ένα παιδί που έχει περάσει την ηλικία των 5-6 ετών και έχει τα ερεθίσματα για να ζωγραφίσει, του έχουμε δηλαδή δώσει χαρτιά, μολύβια, χρώματα και του έχουμε δείξει πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ζωγραφίζει, είναι πολύ πιθανό να «μπλοκάρει» και να αρνείται να ζωγραφίσει επειδή ντρέπεται, νιώθει ότι υστερεί και δεν μπορεί να φτιάξει κάτι ικανοποιητικό. Αυτό το παιδί χρειάζεται ενθάρρυνση και να του δείξουμε με έναν διασκεδαστικό τρόπο τη χρήση των χρωμάτων και της φαντασίας.

Pin It on Pinterest

Share This